Bentwoud

Ruiterroute Bentwoud officieel geopend

24-10-2017 2900 keer bekeken 2 reacties

Wethouder Kees van Velzen opende samen met de 6-jarige Elinn Keuken van Manege Bentwoud en boswachter Linda Groeneveld van Staatsbosbeheer het nieuwe routerpad in het Bentwoud. Via dit ruiterpad kunnen paardenliefhebbers nu een 10 kilometer lange buitenrit maken door het gebied.

Wilma Borgman van Ruitervereniging Bentwoud is er blij met de route. “Er waren al een paar ruiterpaden in het bos, maar die waren nauwelijks ontsloten. Door het nieuwe pad kun je echt een grote buitenrit maken, van Boskoop tot Benthuizen en terug. Heel handig is ook dat er nieuwe parkeerplaatsen zijn aangelegd bij de Sportlaan, zodat je daar ook met een paardentrailer kunt komen.”

Het ruiterpad is niet alleen bedoeld voor paarden, maar ook voor wandelaars. Die kunnen voortaan vanuit Boskoop via de Sportlaan achter de velden van Floreant langs het Bentwoud in lopen om te genieten van het bos. De gemeente Alphen aan de Rijn heeft in samenwerking met Manege Bentwoud de financiële middelen beschikbaar gesteld om deze toegang mogelijk te maken.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Anoniem

21-02-19 om 12:08

Kan je met je paard het hele door in Bentwoud komen?

Diana de Bruin

24-12-19 om 10:59

Hallo,
Is er een duidelijk overzicht van de ruiterroutes in het Bentwoud?
Mvgr Diana de Bruin

Cookie-instellingen