Bentwoud

Bentwoud

Proef de nieuwe natuur in het Bentwoud, het jonge bos in Zuid-Holland waar je welkom bent om te struinen, te spelen en de steeds veranderende natuur te ontdekken. Sinds de aanleg in 2000 is er hard gewerkt aan de inrichting van dit recreatiebos met hoge natuurwaardes, en het werk gaat door.

Gevarieerde natuur

Op de voormalige akkers ontwikkelt zich een gevarieerd landschap. Bos, struiken, bloemrijke graslanden, moerassen en open plekken wisselen elkaar af. Veel sloten in het Bentwoud hebben een natuurvriendelijke oever met mooie brede rietkragen en veel waterplanten. In het bos staan verschillende soorten bomen en struiken, niet in strakke vakken en speels door elkaar. Met deze grote variatie oog het bos natuurlijk, en is het zeer aantrekkelijk voor veel plant- en diersoorten. Zo is het bos nu al 70 soorten broedvogels, 61 soorten wilde bijen, 6 soorten orchideeën en meer dan 500 soorten nachtvlinders rijk!

roerdomp

Veel te beleven

Het Bentwoud is nog volop in ontwikkeling en nu al zijn er vele bijzondere vogels, vlinders, wilde bijen en planten te vinden. De dynamische natuur maakt het Bentwoud tot een magneet voor flora en fauna. Voor bezoekers valt er veel te beleven. Zo kun je heerlijk wandelen- en fietsen over de 80 kilomter aan wandel- en fietspaden in het gebied, op excursie gaan met de boswachter of spelen in het speelbos. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker rondstruinen. 

Cookie-instellingen