Bentwoud

Activiteiten

Wandelen, fietsen en paardrijden

Het Bentwoud telt ruim 80 kilometer aan wandel en fietspaden. Meerdere wandelroutes leiden je langs de mooiste plakken in het gebied. Meer info over de wandelroutes vindt je op Staatsbosbeheer.nl. Wil je toch je eigen weg kiezen? Geen probleem! In het Bentwoud mag je van de paden en lekker struinen. Zo kun je een wandeling van 20 kilometer maken zonder een auto tegen te komen. Of loop van het Randstadrailstation Willem Dreeslaan naar NS-station Boskoop.

De fietspaden maken het mogelijk om het gebied te doorkruisen op verschillende manieren. Voor ruiters is een (met routepalen gemarkeerde) ruiterroute uitgezet. Paarden mogen niet op andere paden komen, ook niet als de ruiterroute slecht begaanbaar is door weersomstandigheden. Menwagens zijn niet toegestaan.

Speelbos

In Speelbos Bentjungle vind je heuvels en waterpartijen en er liggen boomstammen waarmee je over het water kunt, als je durft. Het is een plek om te slingeren, klauteren en klimmen. Of lekker een balletje trappen en vliegeren op de grasvelden. Het speelbos is nog niet af. Samen met kinderen is een plan gemaakt voor de uitbreiding van de speelvoorzieningen in het speelbos. 

Horeca

Na alle activiteiten kun je aanschuiven bij Schenkerij de Boomgaard in de Driehoek van het Bentwoud en bij Restaurant Roest op de golfbaan. Kijk voor openingstijden op hun website. 

Activiteiten

In het Bentwoud zijn tal van activiteiten. Kijk hiernaast in de agenda.
Staatsbosbeheer organiseert als beheerder ook verschillende activiteiten in andere gebieden. Met de familie het kabouterpad volgen of met de klas er op uit, het kan allemaal. Kijk op Staatsbosbeheer.nl/activiteiten

Cookie-instellingen