Bentwoud

Ga je mee dauwtrappen in het Bentwoud

12-04-2024 86 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 9 mei is het Hemelvaart en wordt er traditioneel op veel plekken in Nederland gedauwtrapt. Onder begeleiding van een deskundige gids van Staatsbosbeheer is dat nu ook mogelijk in het Bentwoud. Kom om 6.00 uur naar de Parkeerplaats Bentwoud Oost bij de Sportlaan in Boskoop.

Het is bijna Hemelvaart, de dag om traditioneel op tijd op te staan om een vroege ochtend wandeling te maken. Ook dit jaar kun je mee met de excursie van Staatsbosbeheer om de zon op te zien komen in het ontwakende Bentwoud.

Struin mee en geniet van hoe de natuur langzaam wakker wordt. Spot een valk, hoor het hoempen van een roerdomp en zie de hazen van het ochtenzonnetje genieten. Misschien laat een vos zich even zien. Laat de drukte even achter en geniet en relax in de ontspannende natuur van het Bentwoud op deze vroege ochtend.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Een lange broek en stevige waterdichte schoenen zijn aan te bevelen. Laarzen kan natuurlijk ook. Traditie is het ook om de dauw op je voeten te voelen dus een handoek is handig om mee te nemen.

We gaan van gebaande wegen af dus is deze wandeling minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

 Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom. Opgeven van te voren is verplicht en kan via 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen