Bentwoud

Ga mee met de vroege vogelwandeling in het Bentwoud

15-03-2024 62 keer bekeken 0 reacties

Ga mee op zaterdag 20 april en beleef hoe het is om door een ontwakend Bentwoud te lopen onder leiding van de ervaren gidsen van Staatsbosbeheer. We vertrekken om 6.15 vanaf Parkeerplaats Bentwoud-West. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Kinderen vanaf 10 zijn welkom. Van te voren opgeven!

Voordat de zon opkomt ben je al op pad en hoor je het Bentwoud wakker worden.

De lente is de periode waarop de meeste zomergasten weer terugkeren in Nederland om zich voor te planten. Elke vogel gaat zijn territorium weer afbakenen, dit doen ze door hun mooiste lied te laten horen

Zonsopkomst in de perfecte tijd om de meeste vogels te horen en te zien. Het is nog niet te warm en de vogels laten na de nacht weten dat ze er zijn en welk stukje van het Bentwoud van hun is.

Het ‘hoempen’ van de Roerdomp in de rietkraag, de Blauwborst die in het topje van een struikje zijn mooiste lied zingt. Ook hebben we grote kans op de Roodborsttapuit, Sprinkhaanzanger, Zwartkop, Tuinfluiter en vele andere vroege zangers.

Een verrekijker of camera is deze ochtend geen overbodige luxe.

Laat je overdonderen door het geluid op deze vroege morgen.

Opgeven kan hier.  

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen