Bentwoud

Ga je mee op hazensafari zaterdag 21 februari

08-02-2024 94 keer bekeken 0 reacties

Wandel tijdens de voorjaarsvakantie mee op woensdag 21 februari met de Hazensafari in het Bentwoud. Meer leren en zien van deze stoere bewoner van het Bentwoud ga mee met de gids van13.30 tot 15.30.

Het Bentwoud is met zijn open graslanden en dichte begroeiing het perfecte leefgebied van een bikkelharde oer-Hollandse bewonder, de haas. Nu het voorjaar aanbreekt, krijgen de hazen de kolder in hun kop. De open velden zijn veranderd in een groot strijdtoneel, of beter gezegd, een boksring, het is rammeltijd. Iedere ochtend en middag rennen de bikkelharde dieren onvermoeid achter elkaar aan, waarbij ze elkaar regelmatig in de haren vliegen en elkaar als ware boksers rake klappen uitdelen.

Onder begeleiding van natuurgidsen doorkruisen de deelnemers het gebied op zoek naar hazen en hun sporen. Garantie op het zien van een haas is niet te geven, het is en blijft de natuur en die is niet te plannen. Hazen hebben namelijk een perfecte schutkleur waardoor ze heel makkelijk compleet in hun omgeving op kunnen gaan.

Aanmelden en praktische informatie

Op 21 februari is de startplaats voor de excursie Parkeerplaats Bentwoud-Noord, adres voor navigatie is Hoogeveense weg 57 Benthuizen. Kosten zijn 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene) en 7,50 voor volwassenen. De wandeling is ongeveer vijf kilometer. Meld je aan via de website Staatsbosbeheer Bentwoud.

Laarzen of waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Honden kunnen niet mee.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen