Bentwoud

Aanleg nieuwe mountainbikeroute van start

19-12-2023 408 keer bekeken 0 reacties

Stichting MTB Bentwoud, in samenwerking met provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en gemeente Alphen aan den Rijn, start de realisatie van een nieuwe mountainbikeroute in het Bentwoud. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf heden tot maart 2024.

Wat gaat u zien?

De mountainbikeroute komt te liggen tussen parkeerplaats West en de N209. Naast deze route wordt er ook een fietsbruggetje voor mountainbikers aangelegd over de daar aanwezige watergang, zodat zij de mountainbikeroute kunnen bereiken. Op zaterdag 16 december om 13.00 uur heeft de stichting een aftrap met de vrijwilligers verzorgd, nabij het bouwbord aan het Wilde Veenenpad in Benthuizen.

Voorlopig ontwerp MTB-route

Voorlopig ontwerp MTB-route

Wat merken recreanten van de werkzaamheden?

De werkzaamheden worden kleinschalig en gefaseerd uitgevoerd zodat de recreant gewoon kan blijven wandelen en fietsen en zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervindt. Wanneer het broedseizoen in maart van start gaat, stoppen de werkzaamheden.

Fase 1: voorbereiding van de werkzaamheden, onder andere het laten uitvoeren van een QuickScan flora- en fauna. Aan de hand daarvan worden er nog eventuele benodigde aanpassingen gemaakt.

Fase 2: aanleg half-verharde paden door aannemer Van Der Spek, in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting MTB Bentwoud-Hildam Route. Aanleg van de fietsbrug door Van Vliet civiele techniek. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal er af en toe plaatselijk materieel langs de paden staan.

Lang gekoesterde wens

Mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland, gemeente Alphen aan den Rijn, Fonds Alphen en Staatsbosbeheer, heeft Stichting MTB Bentwoud-Hildam Route de afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van een mountainbikeroute tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Waddinxveen. Er is een zorgvuldig traject afgelegd, waar overige gebruikers van het Bentwoud, steeds betrokken zijn geweest. De mountainbikeroute wordt aangelegd als familieroute zodat jong en oud kennis kunnen maken met deze sport. Zo maken we samen het Bentwoud steeds aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen.

Meer informatie? Ga naar www.mtbbentwoud.com

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen