Bentwoud

De kabouterdagen komen er weer aan!

26-09-2023 605 keer bekeken 1 reacties

Na het grote succes van vorig jaar organiseert Staatsbosbeheer ook dit jaar in de herfstvakantie weer twee gezellige kabouterdagen op woensdag 18 en zaterdag 21 oktober! Op deze vrolijke dag neemt Staatsbosbeheer kinderen tussen de 3 en de 6 jaar mee in de sprookjesachtige wereld van de kabouters.

Het Kabouterpad is ondertussen een bekend begrip in de omgeving van het Bentwoud. Langs dit avontuurlijke pad staan vrolijke kabouterpalen die je de weg wijzen over de spannende slingerpaadjes door het bos heen. Tijdens de Kabouterdagen staat het mobile kabouterkantoor op parkeerterrein Bentwoud-West, en kun je de vooraf gereserveerde kaboutertas ophalen en met de kabouterklapkaart vol opdrachten en een rode puntmuts de opdrachten doen in het bos. Daarnaast worden er echte kabouterverhalen voorgelezen, vindt je als je goed zoekt echte kaboutersporen en kan je na afloop je eigen kabouterkleurplaat in kleuren.

Kinderen van 3 tot 6 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom op het kabouterpad in het Bentwoud. Tijdens de Kabouterdagen, maar ook daarbuiten, kun je met de (klein)kinderen speuren naar kaboutersporen. De kinderen worden, voordat ze bos in gaan eerst verkleed als een echte kabouter met een rode puntmuts, een kaboutertas op de rug en rood geschminkte wangen. De spullen mogen ze mee naar huis nemen, en na afloop krijgen ze een echt ondertekend kabouterdiploma mee naar huis! Het kabouterpad kost € 5,95- per kind.

Een dagje naar de kabouters moet je vooraf boeken via: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/kabouterdagen-bentwoud

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Oma van Eliza

03-11-23 om 6:54

Onze kleindochter, net 3jr, vond het een leuk avontuur, met rode neus en wangen, puntmuts op, rugzakje en laarsjes, rende ze naar het pad langs alle kabouters, schommels, verstopte puntmutsjes en mooie hefstbladeren, die in het boekje werden geplakt. En na de wandeling werd er nog een verhaaltje voorgelezen. 

Cookie-instellingen