Bentwoud

Update boswerk

20-09-2023 238 keer bekeken 0 reacties

Het was een drukte in het Bentwoud de afgelopen weken. Op verschillende delen in het gebied werd er hard gewerkt in het kaden van het bosbeheer. Vooral in het Losloopgebied Bentwoud Noord en het Oude Hondenbos was de impact op de recreant het grootst. Maar, de rust is weer wedergekeerd.

De zaagwerkzaamheden zijn ondertussen afgerond. De machines van de bosaannemer zijn uit het Bentwoud en het geluid van kettingzagen is niet langer meer te horen in het bos. Staatsbosbeheer is erg tevreden over het verloop van de werkzaamheden. Door de dunningen, wat betekent dat je enkele bomen weg zaagt in het bos, hebben de aangeweze toekomstbomen meer ruimte gekregen. Deze kunnen nu weer verder gaan investeren in een mooie brede boomkroon, en zo uiteindelijk uitgroeien tot prachtige grote "Bent-woudreuzen".

Afronding

Deze week is Staatsbosbeheer bezig met het zetten van de laatste puntjes op de i, voordat de afzettingen weer open gaan. Zo worden de laatste eventueel gevaarlijk hangende takken langs de paden verwijderd en worden de paden weer schoon en begaanbaar gemaakt. Naar verwachting zijn het Losloopgebied Noord en het Oude Hondenbos komend weekend weer geheel toegankelijk. 

Komende periode

De komende periode zal het een stuk rustiger zijn met werkzaamheden. Alleen komt de bosfrees nog langs in het Losloopgebied. Deze machine zal er voor zorgen dat de nieuw aangelegde dunningspaden vrij worden gemaakt van boomstobbes en overig hout. Hierna kan Staatsbosbeheer in de zomer van 2024, na de het broedseizoen, de greppels realiseren die er voor moeten zorgen dat het water in de natte periodes makkelijker het gebied kan verlaten. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen