Bentwoud

Bosexcursie Bentwoud

01-06-2023 89 keer bekeken 0 reacties

Staatsbosbeheer gaat deze zomer aan het werk in de bosvakken in het zuidelijke deel van het losloopgebied Bentwoud-Noord. Voordat de eerste stippen op de bomen zullen verschijnen wilt Staatsbosbeheer door middel van een bosexcursie op zaterdag 10 juni de bezoekers uitleg geven over de werkzaamheden.

Het doel van deze werkzaamheden is dat er meer ruimte komt voor bomen om zich te ontwikkelen,  creĆ«ren van meer licht op de bosgrond voor een gevarieerdere ondergroei in de bosvakken en het verbeteren van de afwatering in de bosvakken, zodat deze in de winter niet meer vol blijven staan met water. Ook zullen er zogeheten dunningspaden gemaakt worden. Dit zijn paden waarop machines door de bosvakken kunnen verplaatsen waardoor de bodem zo beperkt mogelijk belast wordt. In de loop van juni zullen de eerste bomen gemarkeerd worden met rode stippen.

Voordat de stippen op de bomen komen neemt de boswachter van Staatsbosbeheer geĆÆnteresseerden graag mee het veld in om uit te leggen waar gewerkt gaat worden, wat de werkzaamheden precies inhouden en waarom deze werkzaamheden uitgevoerd zullen worden. Uiteraard is hier ruimte om vragen te stellen.

Op zaterdag 10 juni nodigt Staatsbosbeheer u daarom graag uit om deel te nemen aan een bosexcursie. Naar verwachting zal de excursie ongeveer 1,5 uur duren.

 

Bosexcursie Bentwoud

Datum: Zaterdag 10 juni

Tijd:        14:00 tot 15:30

Locatie: Parkeerterrein Bentwoud-Noord

 

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact op met boswachter Jonathan Leeuwis, j.leeuwis@staatsbosbeeer.nl.  

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen