Bentwoud

Geslaagde plantdag Nationaal KinderBomenBos

26-11-2022 544 keer bekeken 0 reacties

Op zaterdag 26 november heeft er weer een geslaagde plantdag plaatsgevonden in het Nationaal KinderBomenBos. Voor 88 baby’s en kinderen werden er Geboortebomen geplant. Met het aanplanten van de bomen (en struiken) is weer een stukje bos gecreëerd dat een groene toekomst symboliseert. Op dezelfde dag zijn ook enkele Levensbomen, ter nagedachtenis aan stil geboren en overleden kindjes, geplant. Het was dus een plantdag met een lach en een traan, maar voor iedere planter heel waardevol.

Het Nationaal KinderBomenBos is gelegen in het Bentwoud in gemeente Alphen aan den Rijn. De locatie is 15 jaar geleden door Staatsbosbeheer beschikbaar gesteld aan Stichting Nationale Boomfeestdag. Het bos is 20 hectare groot en bestaat uit meerdere Geboortebomencirkels en één Levensbomencirkel.

Het was 26e november een zonovergoten dag. Na een welkomstwoord onder het genot van koffie, thee en wat lekkers zijn de deelnemers aan de slag gegaan met het planten van de bomen en struiken. Verspreid over de dag hebben ongeveer 265 volwassenen en 90 kinderen de plantgaten gegraven en de lindes en Gelderse rozen geplant. Dit alles vond plaats onder de deskundige begeleiding van Boswachter Publiek Jonathan Leeuwis, Boswachter Beheer Jaap Meere en  Staatsbosbeheervrijwilligers Alfred en Keesuit het beheerteam. Na afloop kregen alle planters een certificaat mee naar huis en ook een prachtig kinderboekje over de natuur, gesponsord door uitgeverij Lemniscaat.

We kunnen mede dankzij de prettige samenwerking met Staatsbosbeheer terugkijken op een sfeervolle dag en hopen op weer net zo’n geslaagde plantdag in 2023.

Tekst + foto: Nationale Boomfeestdag

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen