Bentwoud

Let op! Vogelgriep in het Bentwoud.

10-01-2022 2055 keer bekeken 4 reacties

Momenteel heerst er volop vogelgriep in ons land. Dit is een voor vogels dodelijk griepvirus dat zich snel onder (water)vogels verspreidt. Ook in het Bentwoud is er vogelgriep vastgesteld. Lees hier onder waar u op moet letten en wat u kunt doen bij aantreffen van dode vogels.

Vogelgriep komt met name voor bij watervogels en pluimvee. Maar, ook andere vogels kunnen het met zich mee dragen. Ziet u een opvallend makke vogel, welke ingedoken zit en weinig van uw aanwezigheid aantrekt, dan is de kans groot dat deze vogel besmet is met het griepvirus. Het is belangrijk dat u zelf de vogel niet aanraakt. Ook wij mensen kunnen ziek worden van vogelgriep. U kunt in dit geval het best contact opnemen met de Dierenambulance.

Een dode vogel gevonden?

Wanneer u een dode vogel vindt, kunt u deze melden bij het Dutch Wildlife Health Centre via deze link: https://www.dwhc.nl/meldingsformulier/.

Honden en vogelgriep

Ook honden kunnen ziek worden bij aanraking van besmette vogels. Houdt daarom uw hond goed in de gaten, en zorg dat deze altijd in het zicht blijft lopen. Op deze manier voorkomt u dat uw hond tijdens zijn struintocht onopgemerkt aan een dode vogel zit.

Voor meer informatie over vogelgriep, kijk op de website van de NVWA: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/vogelgriep-preventie-en-bestrijding

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

vogelgriep bentwoud

04-03-22 om 9:54

goedemorgen,

is er nog steeds vogelgriep in het bentwoud? of kunnen we al rustig met de hond los lopen,

wij horen graag, dank je wel.

Met vriendelijke groet Bianca van Veen

click me

25-09-22 om 16:21

click me

CLiCK BELOW

25-09-22 om 16:32

Click ME

Annet Fiolet

20-10-23 om 13:46

Ik geb geen melding over vogels, ik heb een moederpoes met 2 kittens gezien, zwart wit ze waren erg schuw helaas. Kan ik dat bij u melden? BIJ de kruising van het Landscheidingspad en Schravenwilderpad, net over t bruggetje links. Ik weet niet welke dierenambulance betrokken is bij het Bentwoud. 

ANNETFIOLET@GMAIL.COM 

Cookie-instellingen