Bentwoud

Plantdag Nationale Kinderbomen een groot succes

24-11-2021 1869 keer bekeken 0 reacties

Zaterdag 20 november was het dan eindelijk weer zo ver, de plantdag voor geboorte-en levensbomen in het Nationale Kinderbomenbos in het Bentwoud. Na deze dag 2 jaar te moeten hebben verschoven i.v.m. corona, konden afgelopen zaterdag vele families een boom planten voor een geboren of overleden kind.

Het Nationale Kinderbomenbos

Het Nationale Kinderbomenbos is een samenwerking van Staatsbosbeheer en de Boomfeestdag. Dit bijzondere bos biedt ruimte om bomen aan te planten voor geboren of overleden kinderen. Het bos is ingedeeld in verschillende cirkels, ook wel kamers genoemd. De geboortekamers worden ingeplant met prachtige haagbeuken, de levenskamers met mooie ranke italiaanse populieren. 

Plantdag 2021

Doordat er in 2019 en 2020 niet geplant kon worden i.v.m. corona, was de plandag dit jaar extra druk. Zo mochten we door middel van het aanplanten van 150 geboortebomen weer een hoop nieuw leven vieren. Het was een gezellig samenzijn, waarin veel families enthousiast hun boom in de grond konden zetten. Mooi om te zien hoe veel kinderen fannatiek mee hielpen met het inplanten van hun eigen boom. 

Niet alleen in de Geboortekamer werden er bomen aangeplant, ook in de Levenskamer zijn weer 12 populieren aangeplant ter nagedachtenis aan een overleden kind. Voor veel nabestaande is dit een prachtige manier om hun overleden dierbare te herdenken, en een mooie nieuwe stap in hun persoonlijke verwerkingsproces. 

Zowel de plantblokken van de geboorte- als levensbomen werden geopend met een praatje van Peter Derksen, directeur Boomfeestdag, en Jonathan Leeuwis, boswachter van Staatsbosbeheer. Als afsluiting kwamen de groepen weer bij elkaar, en werken er witte duiven losgelaten, als teken van het leven. 

Zelf ook een boom planten

Heeft u zelf een (klein)kind waar u een boom voor wilt aanplanten, of wilt u een boom ter nagedachtenis aan een overleden kind aanplanten? Dan is daar de mogelijheid voor. Volgend jaar november is er weer een jaarlijkse plantdag. 

Voor meer informatie en het bestellen van een boom, check de website van de Boomfeestdag: https://www.boomfeestdag.nl/onze-bossen/kinderbomenbos

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen