Bentwoud

Ree in het Bentwoud

14-05-2021 1929 keer bekeken 1 reacties

Het Bentwoud ontwikkeld zich erg goed. In de oudste delen gaan deze voormalige akkerlanden steeds meer de body krijgen van een echt bos. Met het omvormen van het landschap, krijg je ook weer andere soorten planten en dieren. Zo ook het ree, dat op 14 mei gezien is!

Vincent Hodzelmans was de gelukkig wie het dier in de ochtend van 14 mei met het eerste licht zag, en op www.waarneming.nl invoerde. Het gaat hier om een bokje, gezien het geweitje op zijn kop. De ree was een lang verwachte nieuwe soort voor het gebied. Door gesloten bosvakken en hortsten, in combinatie met mooie kruidenrijke graslanden, is het Bentwoud een perfect gebied voor ree├źn. Het enige nadeel is alleen dat het gebied er moeilijk te bereiken is. Door de vele wegen, spoorlijnen en bebouwing is het voor deze, en veel andere dieren, moeilijk om een weg richting het Bentwoud te vinden. Nu is het hopen dat er een geitje bij komt, zodat we een mooie populatie in het gebied kunnen krijgen!

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

harry f

17-11-21 om 22:10

Kunt u de naam van de fotograaf even checken? Ik zie nu 2 verschillende spellingen.

Cookie-instellingen