Bentwoud

Orchideeën staan in bloei!

May 27, 2020 67 keer bekeken 1 comments

Eind mei/begin juni, de tijd van het jaar dat de meeste orchideeënsoorten in bloei staan! Deze crème de la crème onder de planten is ook met vijf verschillende soorten vertegenwoordigd in het Bentwoud. Momenteel staan er 4 van deze soorten te bloeien. Naar buiten dus!

Ookal is het Bentwoud nog jong, de natuur op deze voormalige rijke akkerlanden ontwikkeld zich erg goed! Zo staat met de komst van de grote keverorchis in 2019 de teller al op vijf verschillende soorten! Naast de grote keverorchis, vindt je ook de bijenorchis, gewone rietorchis, gevlekte rietorchis en de brede wespenorchis in het gebied. Op de brede wespenorchis na, staan ze nu allemaal prachtig in bloei! 

Het is een absolute aanrader om snel naar buiten te gaan, en deze pareltjes van de natuur in het veld te komen bewonderen. Pluk ze alleen niet! Helaas zien we regelmatig dat orchideeën worden uitgegraven voor in de tuin, of in bosje bloemen in de vaas eindigen. Doe dit vooral niet! In de tuin planten is volledig zinloos. Orchideeën zijn erg critisch, ze zijn namelijk heel sterk afhankelijk van bepaalde schimmelsoorten in de bomen. De kans dat deze ook in je tuin staan, is zeer klein. De kans dat ze het dan overleven is bijna 0. Dus geniet er van, maar dan wel in het veld. Zo zijn ze toch ook op z'n mooist?!

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Hans_vK July 04, 2020

 De 6e orchideeën soort is gezien in het Bentwoud.. De. Moeraswespenorchis - Epipactis palustris

Cookie settings