Bentwoud

Eikenprocessierupsen Bentwoud

May 25, 2020 236 keer bekeken 1 comments

Ook dit jaar duikt de eikenprocessierups weer overal in het land op. Ook in het Bentwoud zijn de eerste rupsen van deze nachtvlinder al weer gevonden. Vooral op eiken in het losloopgebied op noord, het oude hondenbos en de eikenlanen langs de fietspaden zijn er rupsen aangetroffen.

Langs de wegen en wandelpaden zal Staatsbosbeheer de eikenprocessierupsen en hun nesten weg laten zuigen. De bomen waarin de rupsen zijn aangetroffen worden meteen voorzien van een rood/wit afzetlint gemarkeerd. In de bosvakken zelf doen wij niets aan de rupsen. Deze soort hoort van nature thuis in ons land, en is een voedselbron voor andere dieren.

Om klachten zo veel mogelijk te voorkomen advieseren wij om contact met rupsen, nesten en spinsels te vermijden. Blijf in en rondom eikenvakken zo veel mogelijk op de paden lopen, en zorg voor een bedekking van de hals, armen en benen. Ook op de grond zitten rondom eiken raden wij af.

Niet alleen de eikenprocessierups is harig, ook heel veel andere nachtvlindersoorten hebben harige rupsen. Dus lang niet elke harige rups die je tegen komt is meteen een eikenprocessierups. Wij ontvangen graag meldingen van nog niet gemarkeerde bomen waar rupsen in zitten, maar als het kan wel graag met foto en stipte locatie op kaart.

 

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Kabouterpad June 11, 2020

Weet iemand, of de processierups ook is waargenomen op de route van het kabouterpad in Bentwoud?

Cookie settings