Bentwoud

Maatregelen coronavirus in het Bentwoud

09-04-2020 2372 keer bekeken 0 reacties

In het weekend van 3 tot 6 april heeft de gemeente Alphen ad Rijn voor het eerst besloten de parkeerplaatsen van het Bentwoud af te sluiten. Dit allemaal om drukte, en daarbij besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Ook het paasweekend worden de parkeerplaatsen weer afgesloten.

Alhoewel wij als Staatsbosbeheer aanraden zo veel mogelijk thuis te blijven, en alleen even naar buiten te gaan voor een frisse neus of boodschappen, blijft het Bentwoud wel open. Door de weeks zijn de parkeerplaatsen open, in de weekenden vanaf de vrijdagmiddagen gesloten. De gemeente zoetermeer heeft donderdag 9 april de parkeerplaatsen in de Driehoek van het Bentwoud afgesloten. Gemeente Alphen zal  vrijdag 10 apri. de parkeerplaatsen ten oosten van de HSL afsluiten.   

In het gebied zelf hanteren wij de landelijke richtlijnen van Staatsbosbeheer, welke u hier onder kunt lezen. Ook handhaven wij hier op, om zo te zorgen dat het voor iedereen zo veilig moglijk blijft om het gebied te betreden. 

Wil je naar buiten om een frisse neus te halen, houd dan rekening met de volgende richtlijnen:

  • Maak met de fiets of te voet een ommetje in de eigen omgeving; ga niet met de auto op pad.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen.
  • Ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep.
  • Heb jij of een gezinslid griepverschijnselen of verkouden, blijf dan thuis.
  • Plekken, waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zoals vogelkijkhutten en uitkijktorens hebben we uit voorzorg afgesloten.
  • Volg de aanwijzingen van de boswachters ter plekke op. 

Meer over de richtlijnen van Staatsbosbeheer, kunt u vinden in deze link: https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/nieuws/2020/03/maatregelen-corona

Namens heel het Staatsbosbeheer team Rottemeren-Bentwoud, wensen wij u veel sterkte en succes de komende periode. Blijf gezond, en let goed op elkaar!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen