Bentwoud

Update gevolgen coronavirus voor het Bentwoud

24-03-2020 2549 keer bekeken 4 reacties

Het zijn roerige tijden met coronavirus dat wereldwijd voor grote onrust zorgt. Om er voor te zorgen dat het zich zo min mogelijk gaat verspreiden, heeft de overheid maandag 24 maart de regels rondom contact verscherpt. Wat dit voor gevolgen voor het Bentwoud heeft, leest u hier onder.

Om te beginnen blijft het Bentwoud, volgens de huidige maatregellen, gewoon open! We blijven iedereen juist aansporen om lekker naar buiten te gaan, en te genieten van de lente die zich nu juist prachtig ontluikt! Om te zorgen dat dit wel veilig kan, verwachten wij dat iedereen zich ook in ons gebied houdt aan de regels die het RIVM voorschrijft. Dit zijn:

  • Vermijd drukke plekken.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep.
  • Heb jij of een gezinslid griepverschijnselen of verkouden, blijf dan thuis.

Alle excursies die tot 1 juni gepland stonden worden afgelast. Ook is het tot die datum niet mogelijk om jeugdactiviteiten als het Kabouterpad, Dierenvriendjespad en Hulpboswachterprogramma te boeken.

Zie je het niet zitten buiten de deur te komen, maar wil je toch op de hoogte blijven van alle waarnemingen en actuele nieuwtjes in het Bentwoud? Bekijk dan de pagina van Boswachter Jonathan Leeuwis op Twitter: https://twitter.com/Bosw8erJonathan

Namens Staatsbosbeheer team Rottemeren-Bentwoud wensen wij jullie veel sterkte en succes komende weken. Let goed op uzelf en uw omgeving, en blijf vooral genieten van de kleine dingen!

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

4  reacties

Josien

24-03-20 om 18:51

maak bijna elke dag een wandeling in jullie werkgebied. Is prima te doen niet al te druk dus afstand houden geen probleem. En heel erg genieten van de lente! Vandaag eerste tjiftjaf gezien en ook de insecten zijn wakker.

Jeanette

26-03-20 om 15:21

Kom er elke dag voor een heerlijke wandeling en het is al rustiger dan voorgaande dagen.
Wat wel hinderlijk is zijn de mensen
die de regels aan hun laars lappen en hun honden los laten lopen in het gebied waar het niet mag. Het gedeelte bij de golfbaan, terwijl het duidelijk wordt aangegeven. Iets verder doorrijden en je hebt er een prachtig omheind losloop gedeelte.
Nu al een aantal keer lastig gevallen door loslopende honden. De honden kunnen er niets aan doen, de eigenaren wel. Misschien kan hier me er op gecontroleerd worden.
Voor de rest is het er erg prettig wandelen.

Ellen

26-03-20 om 20:02

Gisteren door het Bentwoud gefietst. Het zou fijn zijn als mensen niet naast elkaar maar achter elkaar fietsen. Alleen op die manier kan je elkaar passeren op 1.5 meter afstand. Als de wandelaars dan ook op de wandelpaden blijven ipv fietspaden, dan kunnen we met ons allen genieten van het prachtige Bentwoud zonder ectra risico op het vervelende Coronavirus. Gisteren waren er teveel mensen die geen rekening hielden met 1,5 meter.

Lisa

04-04-20 om 9:33

Jammer dat jullie niet van te voren aangeven dat het bw dit weekend afgesloten is. Het is ook niet duidelijk of het nu ook verboden is om er te wandelen of dat het alleen niet mogelijk is om er met de auto heen te gaan. Begrijp me niet verkeerd.. de maatregel snap ik héél goed en is ook een verstandig besluit. Maar een stukje informatieverstrekking vooraf, had wel prettig geweest.

Cookie-instellingen