Bentwoud

Kom naar buiten!

18-03-2020 1342 keer bekeken 0 reacties

Het is niemand ontgaan, om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan worden er grote maatregelen getroffen. Wij als Staatsbosbeheer kregen ook vragen of we het Bentwoud gingen afsluiten. Absoluut niet! In tegenstelling zelfs, ga juist lekker naar buiten, het Bentwoud in!

Ondanks dat het voor ons vreemde tijden zijn, gaat de natuur gewoon door. De lente is in volle gang, iedere dag zie je het groener worden, en zie je steeds meer dieren ontwaken, of juist terug komen uit zuidelijke oorden. Denk bijvoorbeeld aan de eerste blauwborsten die in de ochtendglorie hun hoogste lied in het Bentwoud laten horen, de eerste vlinders als bijv. de dagpauwoog die weer uit hun winterslaap komen of de eerste zwaluwen die hun verre reis uit Afrika weer achter de rug hebben. Daarnaast komt de een na schiet de een na de andere voorjaarsbloeier uit de grond en lopen de knoppen van de bomen stuk voor stuk uit. Kortom, een heerlijke tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur die weer helemaal ontwaakt! Zonde om je dan alleen maar binnen op te sluiten toch?!

Heb je geen klacht van ziekteverscheinselen, dan raden wij jullie aan om lekker het Bentwoud in te trekken! Geniet van dit prachtige seizoen en de gezonde buitenlucht. Laat je niet gek maken en leiden door angst, maar gebruik het gezonde verstand. Neem wel je verantwoordelijkehid, en hou gepaste afstand, dus >1,5 meter, en probeer drukke plekken te vermeiden. Zo zorgen we ervoor dat we het voor iedereen zo veilig mogelijk kunnen houden, maar we toch allemaal kunnen geniet van de natuur.

Wij wensen jullie heel veel succes en sterkte de komende weken, maar ook heel veel plezier in het veld! 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen