Bentwoud

Laatste bosperceel van het Bentwoud worden ingeplant

04-12-2019 2809 keer bekeken 0 reacties

In week 49 is Staatsbosbeheer begonnen met in inplanten van de laatste bosvakken in het Bentwoud. Ruim 19.000 bomen en struiken zullen in de decembermaand de grond in gaan in het land ten Zuid-Oosten van de Kruising van het Schravenwilderpad en het Achterofsepad.

Met al een dikke 2,5 miljoen ingeplante bomen is het Bentwoud vanaf het jaar 2000 al aardig omgevormd van akkerland naar bos. Ondanks dat veel bomen nog niet boven de 2 meter komen, vormt het gebied toch al het grootste randstadbos van Nederland! De 19.000 bomen die deze maand worden geplant, zullen de laatste nieuwe bosvakken gaan vormen. Na het inplanten is alles wat op plankaarten staat ingetekend als bos, ook echt bos, en is het bosgeeldte in die zin 'af'.

De nieuwe bomen worden geplant in boomgroepen met allemaal verschillende inheemse soorten. Dit om in de toekomst een zo'n gevarieerd mogelijk bos te krijgen, met daarin mooie dikke bomen. 

Het aanplanten gebeurt door met een kraan, met daarop een grondboor, gaten in de grond te boren. Hierna worden de boompjes vervolgens met de hand ingeplant. De bomen die nog geplant moeten worden staan opgeslagen in een kuilplaats. Dit is een plek waar ze met de wortels onder het zand staan, om zo uitdroging en vorstschade te voorkomen.

Het inplanten gaat naar verwachting tot ongeveer het nieuwe jaar duren. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen