Bentwoud

Bijenorchis weer terug in het Bentwoud

29-05-2019 2184 keer bekeken 0 reacties

Na jaren lang in het begrazingsgebied gestaan te hebben, was hij ineens verdwenen in het Bentwoud, todat hij op dinsdag 22 mei ineens weer opdook in de Driehoek, de bijenorchis!

De bijenorchis is een prachtige lid van de zeer fraaie orchidee├źn familie. Je herkend hem aan zijn grote onderlip, die met wat fantasie op een honingbij lijkt. Het is een erg harde soort, hij overwinterd namelijk als een bladrozet.

Je kan de bijenorchis in veel verschillende biotopen aantreffen, denk hierbij aan schrale bermen en dijken, kapvlaktes, rondom struelen, slootkanten, graslanden en spoorlijnen. Kortom, genoeg plekken waar je kan zoeken naar deze fantastische soort!

Naast de bijenorchis en de recent verschenen grote keverorchis groeien er ook erg veel rietorchissen (onderstaande foto) in het Bentwoud. Deze zie je nu op veel verschillende plekken langs slootkanten of in losloopgebieden staan. De orchidee├źn bloeien zeker nog tot half juni, dus ga op een mooie dag lekker het veld in, en kijk of jij ze ook kunt vinden.

Rietorchis

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen