Bentwoud

Kom op zoek naar dierenvriendjes in het Bentwoud!

02-05-2019 2414 keer bekeken 0 reacties

Landwinkel Sonneveld en Staatsbosbeheer lanceren een nieuwe activiteit voor kinderen, het Dierenevriendjespad! Een leuke actieve ontdekkingstocht waarbij je zelf je route bepaald en met de kleurenwijzer en de opdrachtenboekjes dierenavonturen beleefd.

In samenwerking met Landwinkel Sonneveld te Benthuizen, biedt Staatsbosbeheer het Dierenvriendjespad aan. Het werkt eenvoudig. Je huurt een dierenvriendjestas op de website van Staatsbosbeheer. Landwinkel Sonneveld zet een tas voor je klaar. Met het spel in de tas wandel je vervolgens op eigen gelegenheid door het Bentwoud. Dat kan direct vanaf de Landwinkel, maar je kunt ook op een andere plek in het Bentwoud starten.

Onderweg draai je aan de kleurenwijzer en krijg je de leukste dierenopdrachten.  Zoek naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Maak een snor van grasjes en voel je als een bosmuis in het Bentwoud. In de tas zit een kaart van het Bentwoud zodat je niet de weg kwijtraakt.

Genieten bij  Schenkerij “de Boomgaard”

Na afloop lever je de tas weer in bij de Landwinkel, daar heb je de mogelijkheid om even bij te komen in Schenkerij “de Boomgaard” bij de Landwinkel.  Of loop nog even door de Landwinkel voor iets lekkers.

Praktisch

Het dierenvriendjes pad is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en kost €,5,- per tas. Je boekt een tas via de website van Staatsbosbeheer. (www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud).  Dat kan van dinsdag tot zaterdag in de ochtend of in de middag. Binnen het tijdslot (van 10.00–13.00 uur en van 13.00 –17.00 uur) bepaal je zelf wanneer je gaat starten. Bij de Landwinkel haal je de tas op en betaal je een borg, die je bij inleveren weer terug krijgt.  

Het Dierenvriendjespad is een nieuwe activiteit, die naast het Kabouterpad, de Hulpboswachter kinderfeestjes en NatuurWijs aangeboden wordt in het Bentwoud. Meer informatie over de activiteiten vind je op de website van Staatsbosbeheer. www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen