Bentwoud

Hup naar Buiten! De kinderen van de Springplank ontdekken het Bentwoud in de herfst

05-12-2018 2336 keer bekeken 0 reacties

Iedereen herinnerd zich wel een mooie natuurervaring uit zijn jeugd. Natuur doet kinderen goed. In Bentwoud kun je van alles doen als kind. Zeker als jouw schoolklas meedoet met het Programma Natuurwijs. Door de sponsoring van BP Nederland kunnen we 75 hele schooldagen naar buiten met de kinderen.

Twee ervaren NatuurWijzers nemen al meer dan 5 jaar de klassen mee het Bentwoud in. Hieronder een verslag van een klas die met  Wim Smits op pad ging! 

"Wij, groep 6 van OBS De Springplank, gaan drie keer per jaar met meester Wim van NatuurWijs het Bentwoud in. Daar leren wij van alles over de natuur. Dit is niet alleen heel leerzaam, maar ook nog eens heel erg leuk! In november gingen we voor de eerste keer en hebben wij allerlei activiteiten gedaan rondom de herfst. Zo heeft de meester ons verteld wat er in de herfst gebeurt en hebben we paddenstoelen gezocht. Daarnaast hebben we natuurparfum gemaakt en hutten en speeltoestellen gebouwd. Ook kregen we allemaal een steentje met verschillende kleurtjes erin, waarna wij in de natuur dingen moesten zoeken met dezelfde kleuren. In groepjes hebben we hiervan mooie schilderijtjes gemaakt! Kortom: We hebben een heerlijke dag gehad en verheugen ons op de lente, want dan mogen we weer met meester Wim op pad!"

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen