Bentwoud

Een afzetting in het speelbos Bentjungle

14-08-2018 1926 keer bekeken 0 reacties

Als je vaak in het speelbos Bentjungle komt, heb je het vast al gezien, een afzetting om een sloot. In de sloot hebben we een waterplant gevonden met de naam watercrassula. Deze waterplant is een soort die zich enorm snel vermeerderd in de sloten en er voor zorgt dat er niets anders mee kan groeien.

Als je vaak in het speelbos Bentjungle komt heb je het vast al gezien, een afzetting om een sloot. In de sloot hebben we een waterplant gevonden met de naam watercrassula. Deze waterplant is een soort die zich enorm snel vermeerderd in de sloten en er voor zorgt dat er niets anders meer kan groeien. Het is een waterplant die van oorsprong niet voorkomt in Nederland maar die in veel in vijvers is geplant.

Omdat we niet willen dat alle sloten vol raken met watercrassula, gaan we de sloot schoonmaken. Er zullen binnenkort damwanden worden geplaatst waardoor het planbtje zich niet meer kan verspreiden via het water. Daarna wordt de sloot drooggelegd, het water zal worden weggepompt, waarbij we ervoor zorgen dat de dieren in de sloot worden overgezet naar andere sloten. Vervolgens worden alle planten in de sloot verwijderd en in zakken afgevoerd. Uiteindelijk wordt de slootbodem geplagd en voorzien van een doek met een laag grond eroverheen. Dit moet twee jaar blijven liggen om ervoor te zorgen dat de watercrassula niet terugkomt.

Een hele klus voor zo'n klein plantje.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen