Bentwoud

Bosexcursie Bentwoud

65 keer bekeken

Begin

10-06-2023 om 14:00

Einde

10-06-2023 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Parkeerplaats Bentwoud-Noord

Staatsbosbeheer gaat deze zomer aan het werk in de bosvakken in het zuidelijke deel van het losloopgebied Bentwoud-Noord. Voordat de eerste stippen op de bomen zullen verschijnen wilt Staatsbosbeheer door middel van een bosexcursie op zaterdag 10 juni de bezoekers uitleg geven over de werkzaamheden.

Het doel van deze werkzaamheden is dat er meer ruimte komt voor bomen om zich te ontwikkelen,  creĆ«ren van meer licht op de bosgrond voor een gevarieerdere ondergroei in de bosvakken en het verbeteren van de afwatering in de bosvakken, zodat deze in de winter niet meer vol blijven staan met water. Ook zullen er zogeheten dunningspaden gemaakt worden. Dit zijn paden waarop machines door de bosvakken kunnen verplaatsen waardoor de bodem zo beperkt mogelijk belast wordt. In de loop van juni zullen de eerste bomen gemarkeerd worden met rode stippen.

Voordat de stippen op de bomen komen neemt de boswachter van Staatsbosbeheer geĆÆnteresseerden graag mee het veld in om uit te leggen waar gewerkt gaat worden, wat de werkzaamheden precies inhouden en waarom deze werkzaamheden uitgevoerd zullen worden. Uiteraard is hier ruimte om vragen te stellen.

Op zaterdag 10 juni nodigt Staatsbosbeheer u daarom graag uit om deel te nemen aan een bosexcursie. Naar verwachting

Cookie-instellingen