Bentwoud

Vroege vogelwandeling Bentwoud

1194 keer bekeken

Begin

20-04-2019 om 07:00

Einde

20-04-2019 om 09:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

parkeerplaats Bentwoud-west, bereikbaar vanaf rotonde Benthuizen aan de N209. Volg borden parkeerpla

Ga samen met de boswachter op zaterdag 20 maart van 07:00 - 09:00 het Bentwoud in, en geniet van het overweldigende vogelorkest van de vele broedvogels die het gebied rijk is! De boswachter (zelf ook gepassioneerd vogelaar) zal u ondertussen alles vertellen over de soorten en hoe je ze herkent.

De aantallen uit het broedvogelrapport uit 2018 liegen er niet om, het Bentwoud is een zeer vogelrijk gebied! Maarliefst 68 soorten werden er geteld, verdeeld over 2208 territoria! Daarin zitten ook zeker niet de minste soorten, denk aan de blauwborst die maarliefst 73 territoria vertegenwoordigd, of de bruine kiekendief die met 6 paar in het gebied broeden! In april zijn de meeste broedvogels weer terug uit hun overwinteringsgebieden in Afrika, en zingen de longen uit hun lijf! Iedere morgen, wanneer de zon net op komt, begint het Bentwoud-vogelokerst weer te zingen. Een adembenemend schouwspel!

Ben je ook benieuwd naar de vele vogelsoorten die er leven, hoe je ze herkend en wat voor geluid ze maken? Ga dan zeker mee de 20e! Meer informatie en opgeven kan via deze link: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/bentwoud/vogels-van-het-bentwoud

Cookie-instellingen