Bentwoud

Vroege vogelwandeling Bentwoud

15 keer bekeken

Begin

20-04-2019 om 07:00

Einde

20-04-2019 om 09:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

parkeerplaats Bentwoud-west, bereikbaar vanaf rotonde Benthuizen aan de N209. Volg borden parkeerpla

Ga op zaterdag 20 april samen met de Boswachter mee het Bentwoud in, en luister in alle vroegte naar het prachtige vogelorkest dat door het gebied galmt!

Het net uitgebrachte broedvogelrapport van 2018 liegt er niet om, het Bentwoud is een prachtig gebied voor vogel! Totaal werden er maarliefst 68 verschillende soorten broedvogels geteld, verdeeld over dik 2208 territoria! Hier tussen zaten ook nog eens 14 rode lijstsoorten zoals bijvoorbeeld de roerdomp, patrijs, veldleeuwerik en spotvogel.

Genoeg te beleven dus, en al helemaal in april! Na een winter doorgebracht te hebben in het verre en warme zuiden, arriveren de zomergasten in april weer in ons land. Vrijwel meteen beginnen ze dan met hun territorium te claimen. Hoe ze dat doen? Nou gewoon voluit zingen! Vooral vroeg in de ochtend is de zangactiviteit verreweg het groost, dus de perfecte tijd om naar buiten te gaan, en te genieten van dit prachtige vogelconcert!

Wil je dit ook een keer mee maken, en meer leren over de vogels en hoe je ze kan herkennen? Ga dan zeker mee de 20e! Ook voor mindervaliden is deze wandeling goed toegankelijk!

Voor meer info en opgeven, zie deze link: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/bentwoud/vogels-van-het-bentwoud

Cookie-instellingen