Bentwoud

Voorstellen Boswachter Publiek

20-06-2024 58 keer bekeken 0 reacties

Graag stel ik mezelf voor als de nieuwe Bentwoud 'bewoner'. Ik hoor u denken, 'wie is die vrouw dan?'. Graag stel ik mezelf even voor. 

Sinds september werk ik bij Staatsbosbeheer in de functie van boswachter publiek en vanaf mei jl. voor de regio Rottemeren en Bentwoud. Dit mag ik samen doen met collega Dick van Stegeren. Ik heb geen ‘ouwe rot’ in het vak maar een beetje een nieuwe ‘vreemde eend in de bijt’. Ik ben, zogezegd door collega’s, nog ‘licht groen’, een opmerking waar ik altijd hard om moet lachen. Ruim twee jaar geleden ging het roer om. Ik verruilde mijn management carrière voor vrijwilligerswerk in het groen. En dat was aanstekelijk! Ik ben altijd veel buiten en actief in de natuur geweest. Maar ik voelde een sterke drang iets terug te mogen doen voor de natuur. Ik heb met veel mensen meegelopen werkzaam in en voor het groen. Ik zou nooit vergeten dat een boswachter ecologie op een gegeven moment vroeg: ‘zou jij dan niet boswachter publiek willen worden?’. Ja natuurlijk! Maar dan moet ik toch eerst studeren? Ik heb al wat opleidingen afgerond, bachelor voeding en diëtetiek, bachelor gezondheidswetenschappen, master gezondheidswetenschappen. Een hele ontdekkingsreis begon toen ik in september 2023 begon als boswachter publiek in de regio Voorne-Putten. Na ruim een half jaar werken in Voorne-Putten kwam er een plek vrij in Rottemeren / Bentwoud, die kon ik niet laten schieten! De stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. Het hele pakket is nu compleet, in september start in de bachelor Bos en Natuurbeheer aan van Hall Larenstein in Velp. Hopes are high:  ‘ben jij dan de vervanger van Jonathan Leeuwis?”. 

De aankomende tijd ga ik op pad om de regio te leren kennen. Op woensdag volg ik momenteel een ecologie opleiding, maar de andere dagen trek ik het gebied in. Hoort of ziet u iets bijzonders in of rondom het Bentwoud, wilt u iets vragen of iets vertellen, ik hoor het graag!

Hanneke Meeusen

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen