Bentwoud

Bijenorchis weer terug in het Bentwoud

May 29, 2019 690 keer bekeken 0 comments

Na jaren lang in het begrazingsgebied gestaan te hebben, was hij ineens verdwenen in het Bentwoud, todat hij op dinsdag 22 mei ineens weer opdook in de Driehoek, de bijenorchis!

De bijenorchis is een prachtige lid van de zeer fraaie orchidee├źn familie. Je herkend hem aan zijn grote onderlip, die met wat fantasie op een honingbij lijkt. Het is een erg harde soort, hij overwinterd namelijk als een bladrozet.

Je kan de bijenorchis in veel verschillende biotopen aantreffen, denk hierbij aan schrale bermen en dijken, kapvlaktes, rondom struelen, slootkanten, graslanden en spoorlijnen. Kortom, genoeg plekken waar je kan zoeken naar deze fantastische soort!

Naast de bijenorchis en de recent verschenen grote keverorchis groeien er ook erg veel rietorchissen (onderstaande foto) in het Bentwoud. Deze zie je nu op veel verschillende plekken langs slootkanten of in losloopgebieden staan. De orchidee├źn bloeien zeker nog tot half juni, dus ga op een mooie dag lekker het veld in, en kijk of jij ze ook kunt vinden.

Rietorchis

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings