Bentwoud

Zeldzame orchidee duikt op in het Bentwoud

May 07, 2019 239 keer bekeken 0 comments

Het is een feit, het Bentwoud is volop in ontwikkeling. Dit zie je niet alleen maar doordat de bomen hoger worden, maar door de telkens weer nieuwe planten en dieren die het gebied weten te vinden. Zo konden we vorige week weer een leuke nieuwe soort op onze lijst noteren, de grote keverorchis!

Door zijn bescheide kleuren is de grote keverorchis misschien niet de eerste soort die in je op komt als je aan een orchidee denkt. Toch is hij zeker de moeite waard om te bekijken. Als je de groengele bloemetjes eens goed onder de loep neemt, zie je ineens prachtige details naar voren komen. Verder herken je hem aan zijn twee grote eironde tot ovale bladeren. Dit blad kan je doen laten denken aan die van de grote weegbree.

De soort staat vooral in wat vochtigere loof en naaldbossen. Ook in het Bentwoud is dit het geval. Zo hebben we de soort in twee verschillende bosdelen aangetroffen. Op een van deze plekken stonden er maarliefst 70 bij elkaar! We hopen natuurlijk dat de soort zich nog verder zal vestigen in het Bentwoud.

Het is duidelijk, we krijgen er iedere keer weer nieuwe soorten bij. Ga lekker naar buiten, en kijk wat je allemaal tegen komt! Zie je iets bijzonders, geef het ons door, of meldt het op www.waarneming.nl. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd wie de volgende nieuwe bewoner van het Bentwoud gaat worden!

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings