Bentwoud

Doen

Wandelen, fietsen en paardrijden

In het Bentwoud kun je eindeloos struinen buiten de paden. Wil je toch een route volgen? Download één van wandelroutes of GPS-route op Staatsbosbeheer.nl/routes Meer routes vind je op de website van Vrienden van het Bentwoud. Zo kun je een wandeling van 20 kilometer maken zonder een auto tegen te komen. Of loop van het Randstadrailstation Willem Dreeslaan naar NS-station Boskoop.

De fietspaden maken het mogelijk om het gebied te doorkruisen op verschillende manieren. Voor ruiters is een (met routepalen gemarkeerde) ruiterroute uitgezet. Paarden mogen niet op andere paden komen, ook niet als de ruiterroute slecht begaanbaar is door weersomstandigheden. Menwagens zijn niet toegestaan.

Speelbos

In Speelbos Bentjungle vind je heuvels en waterpartijen en er liggen boomstammen waarmee je over het water kunt, als je durft. Het is een plek om te slingeren, klauteren en klimmen. Of lekker een balletje trappen en vliegeren op de grasvelden. Het speelbos is nog niet af. Samen met kinderen is een plan gemaakt voor de uitbreiding van de speelvoorzieningen in het speelbos. Als eerste willen de kinderen een stoere kabelbaan. Help jij mee met een donatie?

Horeca

Na alle activiteiten kun je aanschuiven bij Schenkerij de Boomgaard in de Driehoek van het Bentwoud en bij Restaurant Roest op de golfbaan. 

Activiteiten

Er worden tal van activiteiten aangeboden in het Bentwoud. Kijk hiernaast in de agenda. Staatsbosbeheer organiseert als beheerder ook van alles. Met de familie het kabouterpad volgen of met de klas er op uit, het kan allemaal. Kijk op Staatsbosbeheer.nl/activiteiten

Cookie-instellingen